25 Nisan 2024 Perşembe

Oyun Endüstrisi Türkiye’de İş Dünyası Dergisinde-Yılmaz Parlar





  

Oyun Endüstrisi Türkiye’de İş Dünyası Dergisinde

Genel Yayın Yönetmenliğini Celal Toprak’ın yaptığı Türkiye’de İş Dünyası Dergisi, iş dünyasının nabzını tutan, yenilikçi yaklaşımı ve kaliteli içeriğiyle öne çıkan bir yayın olarak son sayısında oyun endüstrisine yer verdi.



İş dünyasının önde gelen isimlerinin analizlerini, sektördeki güncel gelişmeleri ve ilham verici başarı hikayelerini okuyucularıyla buluşturarak iş dünyasına yön veren Dergi son sayı lansmanını 24 Nisan 2024 Çarşamba günü STARTGATE ’in ev sahipliğinde gerçekleştirdi.



Sektördeki yenilikleri yakından takip eden, iş dünyasının ihtiyaçlarına yönelik değerli içerikler sunmasıyla iş hayatına katkı sağlıyan derginin Genel Yayın Yönetmeni Celal Toprak açılış konuşmasında;  Oyun Ekosistemi konu olarak işlediklerini, gün geçtikçe gelişen, bu endüstriyi sayfalarına taşıdıklarını, yatırım fırsatlarını hayata geçirmek niyetiyle etkinlik düzenlediklerini ifade etdi.

Güçlü bir okur kitlesiyle birlikte iş dünyasının aydınlık yüzünü yansıtarak her geçen gün daha da parlak bir geleceğe ilerleyen başarılı Türkiye'de İş Dünyası Dergisinin Genel Yönetmeni Celal Toprak her zamanki hiperaktif moderatörlüğü ile sektörün başarılı isimlere plaket verilmesi ve panel sonrası katkı ve soru cevapları yönetti.



Türkiye'nin oyun endüstrisini uluslararası alanda daha etkin hale getirmeyi ve sektördeki yetenekli girişimcilerin potansiyelini maksimize etmeyi amaçlıyan STARTGATE 'in CEO’su Mustafa Cihat Durmuş dijital oyun ve oyun teknolojileri girişimcilik merkezi olarak, Türkiye'nin oyun endüstrisine uluslararası arenada yeni bir soluk getirmek için yola çıktıklarını açıkladı.

Durmuş, STARTGATE olarak amaç, dünya çapında oyun geliştiricileri yetiştirmek ve sektöre yeni "unicornlar" kazandırmak olduğunu söyledi.



Yönetici danışman Dr. Arzu Aydın oyun endüstri hakkında bilgiler aktardı. Dünya Pazar paylarını paylaştı.

Özetle STARTGATE faaliyetleri;

Yüksek Potansiyel: Türkiye'nin hızla büyüyen dijital oyun endüstrisi, yeni bir döneme imza atıyor. STARTGATE 'in küresel yapıya sahip olması, Türkiye'deki başarılı girişimcileri dünya pazarına açmak için önemli bir fırsat sunuyor.

Geniş Altyapı ve Destek: STARTGATE , oldukça büyük binada  hizmet veriyor. Kampüs, oyun geliştirme stüdyoları, toplantı odaları, seminer salonları ve bir dizi yenilikçi olanak sunuyor. Ayrıca, girişimcilere altyapı, eğitim, mentorluk, şirketleşme ve küresel sektör ağı gibi birçok destek sağlanıyor.

Yatırım ve Büyüme Hedefleri: Özel sektör yatırımı ile başlayan STARTGATE , hedefledikleri  yatırımlarla, Türkiye'nin dijital oyun sektöründe en az 3 unicorn kazanmayı amaçlıyor.



 Endüstriyel İşbirliği ve Eğitim: STARTGATE , oyun teknolojisi girişimcilerine geniş bir destek yelpazesi sunuyor. Altyapı, eğitim, mentorluk ve şirketleşme gibi başlıklar altında girişimcilere rehberlik ediyor ve sektördeki uzmanlarla bir araya getiriyor.

Türkiye'nin oyun endüstrisi, büyük bir atılımın eşiğinde. Hem dijital dönüşümde etkin rol oynayan hem de istihdamdaki gücünü her geçen gün arttırarak gençlerin sektöre adım atmasına olanak sağlayan STARTGATE  firması, barındırdığı yatırım fırsatlarıyla gündemi sallıyor.

Türkiye'nin dijital dönüşüm sürecinde önemli bir kilometre taşı olabilecek,  ülkedeki oyun endüstrisinin geleceğini şekillendirebilecek.



STARTGATE , Türkiye'nin oyun endüstrisini dünya devleriyle yarışır hale getirecek önemli projelerden biri olarak öne çıkıyor. Bu proje, sadece oyun geliştirme alanında değil, aynı zamanda dijital dönüşümün genişleyen alanlarında da etkili olabilecek..

Türkiye'nin teknolojiye yaptığı yatırımların ve yetenekli gençlerin potansiyelinin sergilendiği bu proje, ülkenin uluslararası arenadaki rekabet gücünü artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

yilmazparlar@yahoo.com

19 Nisan 2024 Cuma

İTO Nisan 2024 Meclis Toplantısı-Yılmaz Parlar





  Ekonomide Reformlar Güç Kazandıracak

 İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç: Ekonomide Reformlar Güç Kazandıracak



İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye ekonomisine taze güç katacak yapısal reformlara vurgu yaparak, ekonomik programın başarısı için yapısal değişikliklerin önemini vurguladı. Ayrıca, siyasetin ve özel sektörün önünü görmesi gerektiğini belirterek, hükümetin ekonomik programını kararlılıkla uygulamasını istedi. Kamunun harcama tasarrufuna da dikkat çeken Avdagiç, Türkiye'nin İsrail'e karşı yürürlüğe koyduğu ihracat kısıtlamasını destekledi.



Yapılacak yapısal reformlar ekonomimize güç katacak

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye'nin ekonomik iyileşmesi için dört önemli yapısal reform önerisini dile getirdi.



Avdagiç, ekonomik programın başarısını ve kalıcı düşük enflasyon hedefini gerçekleştirmek için vergileme, sanayinin rekabetçi dönüşümü, üretken finansman sistemi ve yatırım ortamının güçlendirilmesi gibi yapısal reformların aciliyetine vurgu yaptı.



Geçtiğimiz Mart ayındaki yerel seçimlerin ardından siyasetin netleştiğini belirten Avdagiç, özel sektörün de geleceğe yönelik stratejik adımlarını net bir şekilde belirlemesi gerektiğini vurguladı. Özel sektörün, siyasetin önünde olmaması durumunda adım atamayacağını ifade etti.



Kamunun harcama disiplinine ve tasarruf politikalarına da dikkat çeken Avdagiç, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bütçe disiplininden taviz verilmeyeceği ve ek bütçe kullanılmayacağı yönündeki açıklamalarını önemsediklerini belirtti. Toplumun tüm kesimlerinden fedakarlık beklenirken, kamunun bu süreçten muaf tutulamayacağını vurguladı.



Ayrıca, İsrail'in Gazze'deki insanlık dışı uygulamalarına karşı Türkiye'nin aldığı kısıtlayıcı önlemleri desteklediğini belirten Avdagiç, insanlığın ticaretin ötesinde bir önceliği olduğunu ifade etti. Türkiye'nin bu tutumunun kalıcı bir ateşkes ve insani yardımların sürekli hale gelmesi için diğer ülkeleri de harekete geçirmesi gerektiğini dile getirdi.



Meclis üyeleri kendi komiteleri ile ilgili konuları aktardı. Başkan Şekib Avdagiç, üyelerin isteklerini değerlendirdi.

yilmazparlar@yahoo.com

5 Nisan 2024 Cuma

BTM Hedefi Dünyanın En İyisi Olmak-Yılmaz Parlar





  BTM Hedefi Dünyanın En İyisi Olmak

 İstanbul Ticaret Odası tarafından kurulan kuluçka merkezi Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), girişimcilik ekosisteminde dünyanın en iyisi olmayı hedefliyor.



 BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı, geçmiş yıllarda yaptıkları başarılı çalışmaları ve gelecek hedeflerini paylaşarak, dünyanın en iyi 5 kuluçka merkezi arasında yer aldıklarını belirtti.

 04 Nisan 2024 Perşembe günü Kandilli Cemile Sultan Korusunda basın mensupları ile bir araya gelen BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı, “Girişimlerimiz 7 yıl içinde 920 milyon Türk lirasından fazla yatırım aldı, ulaştıkları yatırım değerlemesi ise 7 milyar Türk lirasını geçti”dedi

 BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı, 7 yılda 5,499 startup'a destek verdiklerini ve 9,222 girişimciyi desteklediklerini açıkladı. Elbaşı, “BTM, 2023 yılında 1,260 girişime ve 1,740 girişimciye destek sağladı. Girişimlerin yüzde 41.41'i yapay zekâ algoritmalarını kullanırken, yüzde 44'ü SaaS modeline sahipti.

.Gösterdikleri başarılarla, BTM global arenada tanınan bir otorite haline gelmiştir. 2023 yılında da genç ve deneyimli girişimcileri desteklemeye devam eden BTM, önümüzdeki dönemde birçok unicorn çıkarmayı planlıyor.” Bilgileri paylaştı.



 Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) faaliyetlerine göz atarsak;

İstanbul Ticaret Odası'nın öncülüğünde kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), girişimcilik ekosistemine yön vermek ve dünya çapında bir öncü olmak amacıyla iddialı adımlar atmaya devam ediyor. BTM, kısa sürede gösterdiği başarılarla dikkat çekiyor.

Girişimcilik alanında Türkiye'nin önde gelen merkezlerinden biri olan BTM, hızlı bir büyüme ve etkileyici bir başarı grafiği çiziyor. İstanbul Ticaret Odası'nın desteğiyle 2017 yılında kurulan merkez, bugüne kadar 5,499 startup'a destek sağlayarak 9,222 girişimciye kapılarını açtı.

BTM'nin en dikkat çekici özelliklerinden biri, girişimcilerin her aşamada ihtiyaç duyduğu desteği ücretsiz olarak sunması. Eğitim, mentorluk, yatırımcı eşleştirmeleri gibi hizmetlerle girişimcilerin yanında olan BTM, aynı zamanda onlara 7/24 ofis ve ortak çalışma alanı gibi imkanlar sunarak işlerini kolaylaştırıyor.



Girişimcilik ekosisteminde BTM'nin otorite olarak kabul edilmesi ise sadece yerel değil, uluslararası alanda da tanınırlığını artırıyor. UBI Global tarafından dünyanın en iyisi olarak işaretlenen BTM, başarılarına her geçen gün bir yenisini ekliyor.

Geleceğe dair hedefleri arasında dünyanın en iyi kuluçka merkezi olmak ve birçok Unicorn girişimine ev sahipliği yapmak yer alıyor. BTM, girişimcilik ekosistemine katkılarıyla Türkiye'nin ve İstanbul'un uluslararası alanda tanınmasına önemli bir katkı sağlıyor.

 yilmazparlar@yahoo.com

Kültürel Diplomasi ve Barış-Yılmaz Parlar

  ANA SAYFA SİYASET EKONOMİ SEKTÖRLER SAĞLIK BİLİŞİM GÜNCEL TURİZM GASTRONOMİ SANAT M...